Startsidan Larmguide Fjärrkontroll eller panel
Fjärrkontroll eler panel Skriv ut Skicka sidan
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

 

Centralen har en manöverpanel som kan användas för att slå av och på larmet, men centralen bör placeras direkt vid entrén eftersom en inbrottstjuv då skulle kunna förstöra den innan larmet ljuder. Det vanligaste är att man istället slår av och på larmet med en trådlös manöverpanel som placeras vid entrén, eller med fjärrkontroller som man har med sig.
 
                                                                     
 
På den trådlösa manöverpanelen slår man av och på larmet med 4-siffrig kod som man bestämmer vid installationen. Med fjärrkontrollen slå man av och på larmet med en enkel knapptryckning. Vilket som passar dig bäst beror på bl.a. hur många som bor i hushållet, och enklast är kanske att förklara med några exempel:
Eva och Johan bor i samma hushåll och har var sin fjärrkontroll i sin nyckelknippa. Det är ingen annan som har nyckel till huset, och om de skall bort på semester och vill att någon vän skall vattna blommorna så lånar Johan ut både nyckel och fjärrkontrollen.
John och Louise bor med sina tre barn och de har valt att ha en trådlös manöverpanel vid dörren. Då larmar man av och på med en kod som anges på panelen, och barnen behöver på så sätt inte hålla reda på någon fjärrkontroll. Eftersom Johns pappa brukar mata fiskarna när de är iväg så har han också fått nyckel och han har en egen kod som han använder när han slår av och på larmet.

 

Senast uppdaterad 2012-04-11 22:19